Κανονισμοί & βαθμολογία

Περιγραφή

Το θέμα αυτής της χρονιάς του 1ου ROES Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία Open για τους μαθητές δημοτικού είναι " Απο τον Αρχιμήδη στον Ντα Βίντσι ".
Οι μαθητές που θα διαγωνιστούν θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα έργο με αυτοματισμούς, που θα σχετίζεται με το θέμα του διαγωνισμού " Απο τον Αρχιμήδη στον Ντα Βίντσι ".

Archimedes. Ο Αρχιμήδης ο Συρακούσιος ήταν αρχαίος Έλληνας μαθηματικός, μηχανικός, φυσικός, εφευρέτης και αστρονόμος. Αν και λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για την ζωή του, εντούτοις θεωρούνται αρκετές ώστε σήμερα να αναγνωρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες μαθηματικές ιδιοφυΐες όλων των εποχών και ένας από τους λαμπρότερους επιστήμονες της κλασικής αρχαιότητας.Η παρακαταθήκη του στη φυσική είναι, μεταξύ άλλων, οι βάσεις της υδροστατικής, της στατικής και μια εξήγηση της αρχής του μοχλού. O υδραυλικός μοχλός, η Ρωμαϊκή κλιμακα, το διάσημο κρουστό υδραυλικό ρολόι, το αστρονομικό πλανητάριο, το βαρούλκο και πολλά άλλα είναι μόνο μερικές απο τις θαυμαστές δημιουργίες του. Ο Αρχιμήδης λέγεται ότι έκανε την ακόλουθη πρόταση για το μοχλό: "Δώσε μου ένα μέρος για να σταθεί και θα μετακινήσω ακόμη και ολόκληρη τη Γη."

Πηγή: https://el.wikipedia.org

Leonardo di Sir Piero daVinci (15 April 1452 — May 2, 1519) ή όπως είναι πιο γνωστός ως Λεονάρντο Ντα Βίντσι ή απλώς Λεονάρντο, ήταν ένας Ιταλός πολυμαθής της Αναγέννησης και τα πεδία ενδιαφεροντός του περιελάμβαναν ανακαλύψεις, ζωγραφική, λογοτεχνία, ανατομία, γεωλογία, αστρονομία, βοτανική, συγγραφή, ιστορία και χαρτογραφία. Συχνά αποκαλείται ο πατέρας τηε παλαιοντολογίας, της ιχνηλασίας και της αρχιτεκτονικής. Θεωρείται ευρέως ως ο καλύτερος ζωγράφος όλων των εποχών.

Πηγή: https://el.wikipedia.org