Διαγωνισμός

" Από τον Αρχιμήδη στον Ντα Βίντσι "

Λίγα λόγια για το θέμα

Μετά την εξερεύνηση της ιστορίας των ανακαλύψεων απο την εποχή του Αρχιμήδη έως τα χρόνια του Ντα Βίντσι,οι ομάδες καλούνται να επιλέξουν την αγαπημένη τους ανακάλυψη, να την "τροποποιήσουν" είτε αλλάζοντας την μορφή ενέργειας που χρησιμοποιεί για να λειτουργήσει, είτε αλλάζοντας τον τρόπο που ελέγχεται (από μηχανικό έλεγχο σε προγραμματισμό). Ουσιαστικά οι μαθητές θα πρέπει να αναπτύξουν τις δικές τους ανακαλύψεις που ταιριάζουν σε ένα ευρύτερο θέμα λειτουργιών και να ενσωματώσουν τεχνολογίες της εποχής μας. Οι εφευρέτες του 21ου αιώνα είναι εδώ!

78-1024x683-4
Οι κανόνες

Οι κανόνες για την κατηγοριά αυτή είναι πολύ απλοί και παρόμοιοι με τους κανόνες της Open κατηγορίας της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

oaka214
Απαιτούμενη δομή

Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε υλικό, συμπεριλαμβανομένων και των τούβλων Lego. Είναι απαράιτητο όμως να χρησιμοποιήσουν δύο αισθητήρες απο το πακέτο LEGO Education WeDo. Επίσης, το έργο της ομάδας θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο αυτοματισμούς, χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες LEGO Education WeDo, το hub και μοτέρ. Όσον αφορά το λογισμικό, το μόνο που επιτρέπεται για την συμμετοχή είναι το  Scratch, που είναι ένα ελεύθερο λογισμικό σχεδιασμένο απο το  MIT University.

Τη μέρα του διαγωνισμού

Τη μέρα του διαγωνισμού, οι ομάδες που συμμετέχουν μπορούν να φέρουν τα ρομπότ τους έτοιμα απο το σπίτι. Το μόνο πράγμα που τους ζητείται είναι να ετοιμάσουν το περίπτερο τους και να παρουσιάσουν το έργο τους στους κριτές, οι οποίοι θα το αξιολογίσουν. Οι κριτές θα αξιολογήσουν τόσο την ιδέα, όσο και την ανάπτηξη και προγραμματισμό του έργου.